Žena pana Velkýho

Vyjděte si na mléčný koktejl za pět babek jako Mia Wallace

„Podle toho poznáš, žes narazil na někoho extra. Když můžeš na chvíli sklapnout a příjemně sdílet ticho.“

Mia

Každému filmu musí nejdříve předcházet scénař a nejinak tomu bylo i u kultovního a nesmrtelného snímku Pulp Fiction: Historky z podsvěti z pera nepřekonatelného Quentina Tarantina. A díky knižnímu vydání již zmiňovaného scénáře Vám s potěšením můžu představit dnes již klasický outfit Mii Wallace v dalším okénku mé rubriky Móda z knih. Typické černé mikádo s ofinou doplněné rudou rtěnkou a lakem na nehty je evergreen 90.let. Klasickou bílou košilí s černými osminovými kalhotami nic nezkazíte ani o 20 let později, hodí se když máte chuť zajít na krvavý steak, do kina nebo i tančit.

„Ne, ne, ne, ne ,ne, ne, ne. Mám pocit, že Marsellus, můj manžel, tvůj šéf, ti nařídil, abys mě někam vzal a udělal všechno, co si budu přát. A já teď chci tančit. Chci vyhrát. Chci tu trofej.“

Musím Vám prozradit, že jsem opravdu velká fanynka Pulp Fiction, filmu nabitého černým humorem a přetékajícím  popkulturními odkazy. Pokojíček mi zdobily gangsterské plakáty s dvojicí Vincent Vega a Jules Winnfield, mívám neodolatelné nutkání koupit si každé tričko nebo šperk zobrazující králičí soutěž v mazaném twistu, umím odcitovat jednu jedinou část Bible a to Ezechiel 25,17, svoji fenu jsem pojmenovala jak jinak než Mia a na otázku kdy se vrátím vždy odpovídám: dřív než řekneš borůvkovej koláč. Proto není divu, že jsem byla nadšením bez sebe když se má filmová a i knižní obsese spojily do jedné v podobě scénáře.


IMG_2354 

Autor: Quentin Tarantino
Překlad: Tamara Váňová
Rok vydání: 2005
Počet stran: 160
Nakladatelství: Jota

IMG_2352

Quentin napsal scénář ke svému nejznámějšímu filmu v Amsterdamu a vysloužil si jím slávu a uznání nejen od fanoušků z celého světa, ale také od akademiků. V roce 1995 získal Zlatý Globus a Oscara za nejlepší scénář a film vydělal přes 100 milionů dolarů.

IMG_2353

Napsat komentář